Nyt oli siis pitkä viikonloppu, vapaata perjantaista maanantaihin, islantilaisten Verslunarmannahelgin ("kauppiaitten vapaa") vuoksi. Suurin osa islantilaisista oli jossain päin maata telttailemassa, Akureyrissä nuoriso oli ohjattu asuntolamme läheiselle jalkapallokentälle, joten elämää todella riitti ympäri kaupunkia. Kaupungilla oli erilaisia musiikki- ym. esityksiä ja todella paljon porukkaa liikkeellä. Kauppiailla ei siis pahemmin ollut vapaata, eilistä pyhäpäivää lukuunottamatta ;)

Perjantaina tosiaan kävin sitten Grimseyn saarella. Islannin pohjoisin paikka, runsaat viisi neliökilometriä kooltaan, saari jonka läpi pohjoinen napapiiri kulkee. Vihreää, vehreää, runsaasti korkeita kalliojyrkänteitä ja todella paljon lintuja, mm. lunneja. Matkalla näkyi myös delfiineitä uimassa ja hyppimässä. Matka kesti 3,5 tuntia ja saarella oltiin 3 tuntia - aikaa olisi saanut kulutettua helposti pari tuntia pitempäänkin polkuja kiertelemällä ja maisemia ihastelemalla. Nyt kiersin saaren pohjoisosan kunnolla läpi ja kävin myös ihan Grimseyn eteläkärjessä, jonka jälkeen ostin jäätelöä ja limsaa, päivä kun oli todella lämmin ja aurinkoinen (Akureyrissa oli ollut n. 22 astetta ja Grimseyssä oli varmasti vähintään yhtä lämmin, etenkin kun siellä ei oikeastaan tuullut lainkaan).

Kaksi ensimmäistä kuvaa laivalta sen vuonon laidoilta, jonka pohjalla Akureyri sijaitsee:

144909.jpg

144910.jpg

Grimsey
144912.jpg

144913.jpg

144915.jpg

144916.jpg

144917.jpg

144919.jpg

Lautta, jolla matka tehtiin:

144920.jpg

Pääkatua:

144921.jpg

144922.jpg

144923.jpg

144924.jpg

Paluumatka, saari alkaa jäädä taakse:

144929.jpg

144932.jpg

Lauantaina käytiin Pertun kanssa kaupungilla vilkaisemassa matkamuisto- jne. kauppojen tarjontaa ja haettiin Tikk Takk-pizzeriasta valkosipulileipä. Odotukset olivat korkealla Greifinnistä kesäkuussa saadun, todella hyvän valkosipulileivän takia, mutta TikkTakkin versio oli pettymys: pizzapohjalla älytön määrä valkosipuliöljyä, suolaa, oreganoa ja juustoa niin, että homma oli kuin ylirasvainen ja -suolainen pizza joka ei edes maistunut valkosipulilta juuri lainkaan. Syötiin sitten samalla myös piknikeiltä jääneet popcorn- ja voileipäkeksivarastot loppuun. Steinar soitti syödessämme ja kysyi sinne illaksi käymään, lupasi tarjota punaviiniä ja sellaista. Lähdimme sitten Steinarille käymään, jossa istuimme muutamia tunteja syöden sipsejä ja majoneesipohjaista dippiä, jota täältä saa kaupasta valmiina, kunnes menimme vielä kaupungille yöelämään tutustumaan, nyt kun kaupunki oli tämän viikonlopun takia oikeasti elossa.

Sunnuntaina ei kovin ihmeellisiä, keli oli aika harmaa ja tuulinen, niin ei sitten viitsinyt minnekään lähteä ja esim. uimaan ei viitsinyt mennä kun allas olisi ollut aivan täynnä porukkaa. Kävin sitten vain kaupungilla, siellä esiintyi mm. oikeasti hauska ja viihdyttävä katutaiteilija, jota jäin seuraamaan melko pitkäksi aikaa.

Maanantaina oli tarkoitus käydä ihastelemassa Dimmuborgirin erikoisia laavamuodostelmia, mutta Pertun nopea visiitti töihin venyi siellä ilmenneiden ongelmien takia, niin ei sitten ehdittykäan sinne katsomaan. Kävin vain pienellä kävelyllä kaupungilla ja söin paketin Ben & Jerry´s-mansikkajuustokakkujäätelöä loppuun - hyvä syy ostaa ensi viikolla lisää Chocolate Fudge Brownieta ;)

Tänään töissä lähinnä esityksen valmistelua huomiseksi, jokaisen kun tulee pitää porukallemme esitys siitä, mitä on tehnyt ja tuloksistaan nyt ennen kuin ihmiset hiljalleen hajaantuvat (Perttu lähtee Suomeen torstaina, Auður lopettaa ensi viikolla, samoin kuin Hilma ja minulla jäljellä siis runsaat kaksi viikkoa). Ylihuomenna sitten lähtö Reykjavikiin loppuviikoksi - suunnitelmat ohjelmasta siellä alkavat olla selvillä, vaikka paljon jätänkin vain sellaiseksi että kiertelen ja katselen ja menen mihin nenä näyttää :)