Kyllä se Reykjavik vaan on kiva kaupunki, neljän päivän viikonloppu meni hirmu nopeasti kun tekemistä riitti. Miinusta kaupungissa tosin on sen korkea hintataso - koko Islannissa hinnat ovat korkeat, mutta Reykjavikissa monet asiat vielä hieman kalliimpia kuin muualla. Kiitoksia siis Vaarille sponsoroinnista reissuun, se tuli todellakin tarpeeseen...

Torstaiaamuna siis lensin Akureyrista Reykjavikiin. Kävin ostamassa Tourist Cardin (2200 kr kolmelle vuorokaudelle, sisältää bussien käytön ja uima"hallien" käytön sekä sisäänpääsyn moniin museoihin) ja suuntasin sitten bussilla kohti majapaikkaani. Majatalo, jossa asuin, oli jonkun verrankin keskustan ulkopuolella, mutta hyvin lähellä yhtä linja-autoasemista, joten sinne oli kuitenkin helppo päästä. Taloa ylläpiti ehkä noin 60-vuotias naisihminen, joka vuokrasi kodistaan huoneita ihmisille. Vierailuni aikana paikalla oli porukkaa myös ainakin Saksasta ja Italiasta. Talvisin nainen ilmeisesti vuokraa huoneita (ulkomaisille) opiskelijoille: hän kysyi, mistä olen Suomessa kotoisin, ja kun sanoin että Turun läheltä, kysyi onko Turku sama kuin Åbo, ja sanoi sieltä olleen opiskelijoita luonaan asumassa.

Jätettyäni tavarat huoneeseeni lähdin kaupungille kiertelemään. Lounasta söin Hotel Cabinin buffetpöydästä, 990kr, johon kuului ihana, iso salaattibuffet, herkullista leipää, kahta eri keittoa (sekä lämmin ruoka, makaronia ja jauhelihakastiketta, jota en sitten lihan takia syönyt). Kiertelin kauppoja ja kävin myös Alvar Aallon suunnittelemassa Pohjoismaisessa talossa, jossa ei kuitenkaan ollut mitään ihmeempää. Torstaina satoi, joten lopulta läpimärkänä menin vielä kahvilaan istuskelemaan ja juomaan teeta (tee 300kr + isohko suklaakeksi 250 kr)  ja harkitsemaan tulevaa ohjelmaa. Illalla suuntasin vielä Maru-nimiseen japanilaiseen / aasialaiseen ravintolaan syömään sushia (10 palaa 2400 kr). Jälkiruuaksi ostin matkan varrelle osuneesta kaupasta pussin korvapuusteja, joita sitten söin koko viikonlopun :)

Perjantaina aamiaisen jälkeen lähdin museokierrokselle. Ensimmäinen etappi oli Arbæjarsafn (kirjoitusvirheet mahdollisia nimessä...). Museossa oli vanhanaikaisia rakennuksia, sisustettu aikansa tyylillä, ja ajoittain siellä järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia ja työnäytöksiä vanhan ajan tyyliin. Seuraavassa kuvia sieltä:

151384.jpg

151385.jpg

151386.jpg

151387.jpg

Sieltä jatkoin bussilla keskustaan, jossa kävin useita museoita, niin historiallisia kuin taidemuseoitakin. Vilkaisin myös Hallgrimskirkjan (kuva). Lounasta söin eräässä kahvilassa, jossa isohko tonnikalaleipä/-patonki maksoi noin 600 kruunua, ja illalliselle suuntasin sitten erääseen kaupungin kasvisravintoloista, jossa päivän iso annos (kasvisburrito, riisiä, leipää, salaattia) maksoi 1100 kruunua.

151411.jpg

Lauantaina keli näytti hienolta, ja alkuperäinen suunnitelma oli käydä aamulla vielä pari museota, mennä sitten syömään lounasta, ja suunnata sitten Viðeyn saarelle. Suunnitelma kuitenkin muuttui, kun en viitsinytkään maksaa 750kr Viðeyn reissusta, kun en keksinyt mitään varsinaista syytä saarelle lähteä käymään ;) . Sitten tarkoitus oli käydä kasvitieteellisessä puutarhassa + eläintarhassa (tosin tarhassa on vain kotieläimiä), mutta en osannut jäädä bussista oikeassa paikassa pois, niin nekin jäivät käymättä. Lopulta sitten kävin aamupäivällä katsomassa Perlan (vesitankkien päälle rakennettu näköalatasanne + ravintola), jossa meinasin käydä myös saagamuseossa, joka ei sitten kuitenkaan lopulta kiinnostanut 700 kruunun edestä.

151412.jpg

151413.jpg

151414.jpg

151415.jpg

Takaisin keskustaan palatessani ihmiset olivat kokoontuneet Laugavegurille odottamaan / katsomaan Gay Pride - kulkuetta, ja jäin sitten minäkin paikalle katselemaan. Kulkue olikin värikäs ja keli mitä mukavin.

151418.jpg

151420.jpg

Myöhäistä lounasta söin toisessa kasvisravintolassa, pieni lautasellinen (mutta silti aivan riittävä!) päivän annosta (ratatouille + täytetty uuniperuna) leivän kera maksoi 900 kr. Iltapäivällä kävin vielä eräässä kahvilassa syömässä aivan ihanan suklaakakun / -leivoksen (450 kr). Vilkaisin vielä taidemuseon satamarakennuksen, jonka jälkeen tein pienen kävelylenkin mm. sataman kautta ennen kuin menin syömään.

151421.jpg

151422.jpg

Illallista oli tarkoitukseni syödä Austur India nimisessä, Euroopan parhaaksi kehutussa intialaisessa ravintolassa, mutta koska se oli täynnä, suuntasinkin toiseen intialaiseen ravintolaan nimeltään Indian Mango. Ruoka oli sielläkin hyvää eikä edes ihan hirveän kallista (kolmen ruokalajin kasvisateria 2500kr, sisälsi alkuruokana mangosalaattia + pienen kasvisipihvin, pääruokana jonkinlaisen kasvis-pähkinä-"padan" riisin kera ja jälkiruokana kardemummalla maustettua riisi"keittoa").  Tarjoilija oli oikein mukava, vanhahko Intiasta kotoisin oleva mies, joka kysyttyään mistä olen sanoi, ettei ole koskaan käynyt Suomessa mutta haluaisi kyllä, koska on kuullut, että lähes jokaisessa talossa on sauna, jota olisi kiva päästä kokeilemaan :)

Sunnuntaina tein kävelylenkin majatalon läheisessä jokirannassa ennen kuin suuntasin kohti Kringlan-nimistä kauppakeskusta, jossa kiertelin sitten loppupäivän ja kävin syömässä patongin Subwaysilla (12" patonki + limsa noin 800kr). Ostoksia en silti paljoa tehnyt, yhdet ihanat kengät näin, eivät olisi edes olleet kalliit (tarjouksessa 1900kr), mutta kun ei ollut kokoa (37 oli vähän turhan pieni ja 38 vastaavasti vähän turhan iso) :/

151429.jpg

151430.jpg

Kokonaisuutena viikonloppu oli siis todella mukava ja aika kului hirmuisen nopeasti, kun koko ajan oli paljon mielenkiintoista tekemistä. Reykjavik oli kyllä oikein kiva kaupunki kaikin puolin, sinne voisi vaikka joskus vielä palatakin... :)