Perjantaina kuulimme töissä, että Sígur Rós- bändi pitäisi ilmaiskeikan kymmeneltä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä täältä. Mitään bändin faneja emme olleet kukaan, mutta pitihän se lähteä silti katsomaan, kun Steinarin ja vaimonsa kyydillä kätevästi vielä pääsi. Puoli Akureyriä tuntui paikalle menevän autojonosta päätellen, etenkin kun islantilaiset eivät kuulemma kimppakyytejä harrasta, vaan jokainen lähtee ihan taatusti omalla autollaan (ja yrittää saada sen lähimmälle mahdolliselle parkkipaikalle ;) ) Musiikki oli kyllä kaikin puolin kuunneltavaa ja muutenkin kiva keikka, vaikka kylmä alkoikin tulla yöllä.

Sígur Rós on siis yksi Islannin maailmalla tunnetuista yhtyeistä. Se on nyt ilmeisesti kokoamassa jonkinlaista dvd:tä, jolle sitten laittavat noita ilmaiskonserttitaltiointeja. Ilmaiskonsertit taas ovat ympäri Islantia niin, että paikat ja ajankohdat ilmoitetaan vasta suurin piirtein samana päivänä eikä varsinaista mainostusta juuri ole (ihmiset kuulevat jostain ja kertovat tutuilleen, mikä ei Islannissa ole hankalaa, kun oikeasti kaikki tuntevat kaikki ja ovat vielä suurella todennäköisyydellä jotakin sukuakin toisilleen...).  Kuvia yritän muistaa lisäillä tänne myöhemmin.

Lauantaina en sitten tehnytkään mitään, eilen kävin taas uimassa. Yllättävän nopeasti se viikonloppu kuitenkin taas kului, vaikkei tosiaan mitään ajanvietettä kovin paljoa ollut.